Mrs. Coskun

Feeling the inspiration

image

Ny finstickad kofta från Newyorker 

Idag har vart en dag fylld av inspiration! Inspiration till lektioner kommer verkligen från allt och inget. Just nu jobbar en av mina bästa vänner Sarah (Laleh ni vet) också som lärare i engelska i samma årskurser som jag, vid sidan om studierna och hon är nog en av mina största inspirationer till min lektionsplanering. Vi snackar några gånger i veckan och utbyter idéer (läs hon ger mig förslag på vad dem gör i klassen) och sen lägger jag en egen twist på det genom att utgå från mina elevers kunskapsnivå och kapacitet och kunskapskraven för respektive ämne. Jag blir även inspirerad av allt från en diskussion hemma med maken, till något på Tvn eller något min dotter säger som får mig att fundera på språkinlärning. Vi har sjävklart böcker att basera de flests lektioner på men det gäller att vara kreativ för att hålla elevernas intresse uppe och samtidigt få en variation på kunskapen.

Det jag gillar med denna skola är även att vi får ha islamiska teman på lektionsplaneringen, vilket alltid är kul och uppskattat av eleverna. Jag brukar ha som regel att minst en lektion i svenska och engelska i veckan ska följa den islamiska veckans profil. Och genom att följa Lgr11 (skolverkets läroplan och kunskapskrav) så får man också mycket inspo kring vad eleverna behöver kunna.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. syster i norr

    Tror det finns många systrar som läser som inte har barn så jag tycker att det är bra att du varierar med annat också. Blir annars väldigt uttjatat för oss som inte har det att läsa om samma grejer hela tiden, särskilt när man inte relaterar på samma sätt. So keep it going, tycker du gör ett superjobb och varierar bra mellan olika ämnen!

  2. E

    Barak Allahu fiki ? Förresten skulle du kunna skriva ett inlägg om hur Selin reagerade när Mousa föddes, de första dagarna/veckorna samt hur det är nu? Har du tips hur man ska göra för att ”lindra” på svartsjukan och hinna med egentid med storasystern? Min dotter ska nämligen bli storasyster snart in sha Allah så behöver tips och råd 🙂 Ska definitivt ta din råd och köpa presenr från lillsyskonet till henne in sha Allah 🙂 ?

  3. Katrin

    Bloggen har har blivit tråkig ! Jag tror att de flesta som läser är småbarns mammor som behöver tips och lite råd och tankar kring föräldraskap. Det är något jag skulle vilja läsa mer utav.

    1. RGC

      Tråkigt att du tycker så! Men jag tror den flesta faktiskt vill läsa om varierade saker i mitt liv än bara föräldraskap och just variation tycker jag min blogg vart bra på! <3

  4. E

    Salam alajkom fina ?
    Vet att du skrivit det förut men glömt subhanAllah. Men visst är dina jersey sjalar från akhira? Är det maxi sjalarna?

stats