Mrs. Coskun

Perspektiv

imageAllt handlar om perspektiv här i livet. Här om dagen när jag rättade barnens prov fick jag syn på en video som verkligen skakade om mig totalt! Jag vet inte om ni känner till Ali banat? Brodern som blev kände för sin video ”gifted with can cancer ”? (Youtuba han annars). Han hade släppt ut en ny video här om dagen där han låg blodig på golvet och önskade duaa och förlåtelse i hans slutskede i livet. Jag var helt skärrad efter video. Jag har följt denna broders resa på sociala medier, han är aktiv inom välgörenhet och bygger skolor och hus överallt allahumbarik så för mig kändes detta verkligen i hjärtat. Men sen slog det mig, bara för att han är sjuk finns de inget som garanterar att han dör före mig, eller alla andra! Jag tänkte även på mina elever. Det har vart rätt tufft vissa dagar och jag har många gånger hittat mig själv i någon slags inrestrid, orkar jag? Borde jag? Hur gör jag? Men i grund och botten är dem underbara barn som bara letar efter rätt väg i livet. Jag tänkte också på att vi som lärare har en stor islamisk plikt att påbjuda de goda och förbjuda de onda. Att forma vår framtida ummah, och det sker till halva delen i skolan. Denna video satte perspektiv på mitt lärande och påminde mig ännu en gång om varför jag valt denna arbetsplats. Jag vill att när elverna lämnar oss för gymnasiet så ska de vara stabila i deras tro och karaktär, samtidigt som deras kunskapsnivå ska överträffa allas förväntningar, och de ska stolt kunna säga att de gått i en islamiskt profilerad skola och krossa alla fördomar där ute! <3

I am a teacher, and I teach for the sake of Allah!

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Sophie

    Salam alaikom kära syster. Läser din intressanta blogg mashallah.Tack för att du delar med dig! Tänkte fråga om du eller nån annan som förhoppningsvis läser min kommentar känner till nån plats på nätet för misshandlade kvinnor som vill komma i kontakt med andra som har liknande upplevelset? Har scannat nätet men hittar endast ett forum och de släpper inte in medlemmar. ?jag är verkligen i behov av hjälp inshallah
    barak allah fik

  2. fffxx

    åh då bad jag rätt idag. Tusen tack ursäkta att jag stör ! och sis kan du även inkludera mig i din duaa har en tenta o sånt .

  3. E

    Salam alajkom syster ? SubhanAllah vilket fint inlägg ? Jaa subhanAllah vi måste alltid komma ihåg att avsikten är viktigast och be Allah swt rena våra hjärtan och alltid förnia vår niyah. Amin!
    Må Allah swt belöna dig och underlätts för dig denna uppgift och låta det endast vara för Allahs skull. Amin ❤

    Det har återberättats på auktoritet av de troendes ledare [Amirul Mu’minin], Abu Hafs ’Umar bin al-Khattab (radiyallahu ’anhu) som sade:

    ”Jag hörde Allahs sändebud säga: ’Sannerligen döms varje handling i enlighet med dess avsikt (niyyah) och varje människa skall få vad hon strävat efter. Följaktligen, den som emigrerar (hijrah) för Allahs och Hans sändebuds sak, är dennes emigrering för Allah och Hans sändebud. Medan den som emigrerar för världslig vinnings sak eller för att ta någon kvinna till sin hustru, är dennes emigrering för det hon emigrerat för.’”
    [Bukhari & Muslim]

  4. Sigrid

    Hej,

    Jag håller på att göra ett skolarbete där jag undersöker situationen för föräldrar med små barn (0-3 år) i cafémiljöer med syfte att utveckla den optimala sittmiljön för barn och föräldrar. Det hade varit guld värd om ni föräldrar på familjeliv ville ta 3 minuter och svara på en enkät. Tack på förhand!

    https://sv.surveymonkey.com/r/WDSTW8M

  5. Russl

    Är säker på att dina elever gillar dig, för en bättre lärare kan de inte få. Kämpa på du kommer göra en förändring

  6. Lina

    Salam aleikom jag vet att du har dyslexi och vill egentligen inte påpeka ditt stavfel men eftersom det är Allah så känner jag att jat behöver uppmärksamma småfelet. Du får ändra ”for the sake of Allah”*

    1. RGC

      det är inte dyslexin hehe för jag tror ett barn kan stava till Allah , de är autocorret på mobilen tyvärr. men jag fixar det på en gång 😀

  7. Iman

    Jag blev också berörd av den videon. Har inte följt honom, visste inte vem det var förrän jag såg videon. SubhanAllah, må Allah acceptera hans goda gärningar och tilldela honom en plats i paradiset. Det är som du säger, man vet aldrig vem som är på tur. Min kusin fick veta att han hade cancer och gick bort inom loppet av 1 vecka…Rahimaho Allah. Så sorgligt och ofattbart men ändå det mest naturliga i världen, att dö. Tack för ett inlägg som satte igång lite tankar ?

stats